Én pici pónim torta


Unokatesóm kislánya imádja a Disney Hercegnős és Én pici pónimos dolgokat, gondolom mint a legtöbb 4 éves.:)
Ebay-en nézelődve találtam rá a tortaképekre. Hallottam már róluk, és láttam is ostyaképeket itthon, ez azonban nem a hagyományos fajta. Cukor alapú, 19 cm átmérőjű kép, amire nem kell semmit kenni pluszban, az oldalára sem kell semmi, hogy nehogy felkunkorodjon a széle. Jobb minőségű és szebb, mint a hagyományos ostya vagy rizspapírból készült változat, bár az ára is borsosabb.
Rendeltem is egy személyre szabottat, magyar felirattal. Egy héten belül meg is érkezett a postaládába, sértetlenül szerencsére.
Felhasználni sem volt nehéz, adtak hozzá leírást. Nem akart elválni a laptól, amin volt, így kicsit rásegítettünk hajszárítóval.
A torta külsejét marcipán ízű Dr. Oetker cukormázzal vontam be kivételesen a fondant helyett, erre került rá a kép, és a kis fondant virágok.
A piskótát 7 tojásból sütöttem egy 24 centis formában, a töltelék pedig a család kérésére egyszerűen csak csokipudingból és banánból készült. Ha tortába teszem a pudingot, mindig kicsit kevesebb tejjel csinálom, mint a zacskón írják, hogy ne legyen folyós semmiképp. Kb. 3,5 dl kerül egy zacskóhoz.
Nagy sikert aratott az ünnepségen, körbe kellett enni a tortát, hogy a pónik megmaradjanak.:)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések