Indiana Jones kalapja


Születésnapra készült ez a torta. Valami Indiana Jones-osat kellett alkotnom, a kalap tűnt a legkézenfekvőbbnek.
Nem sikerült tökéletesre közel sem sajnos, az egyik első próbálkozás volt a kakaós fondanttal, ami eléggé töredezősre sikerült. Ez a karimán látszik is sajnos, de nem volt idő újat keverni.
A római tálunk tetejében készült egyébként maga a piskóta, nem is nagyon farigcsáltam belőle. Azért ez a kerámia edény nem a legtökéletesebb a piskóta készítésére, ugyanis lassú sütésre találták ki, de felülmúlta a várakozásokat és szépen megsült benne.
A rétegek közé és a fondant alá kávé ízű krém került, ami a következőképp készült:
- 2 cs. tejszín ízű pudingpor
- 1 dl lefőzött kávé
- 4 ek cukor
- 6 dl tej
- 20 dkg vaj 6 ek cukorral kikeverve.

A tejszín ízű pudingporból a kávéval, a cukorral és a tejjel pudingot főztem, amit hagytam jól kihűlni.
Közben habosra kevertem a vajat a 6 ek cukorral. A két masszát összekutyultam, és kész is volt a krémem. Ez jó volt a torta bevonására is, tapadt rá a fondant.
1 napot pihent a hűtőben, másnap díszítettem a kakaós fondanttal.
A kalapon a szalag bolti fekete marcipán, itthon ilyet nem tudnék kikeverni.:)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések