Kitchenaid


Volt már szó a csoda robotgépemről, de mesélek róla részletesen, mert annyira hasznos és megkönnyíti a dolgom.
Nagy vágyam volt egy ilyen gép beszerzése, de nagyon drágának találtam. Itthon 150000 Ft alatt nem nagyon lehet megkapni, konyhai gépért nekem az rengeteg. Vaterán volt pár használt, de még a rosszabbak is rémesen sokért keltek el. Nagy Ebay-es vagyok, így szétnéztem ott is. Az egyetlen hely, ahonnan meg tudtam szerezni olcsóbban, mint itt, az az USA volt. Hát nem volt egy egyszerű menet. Hetekig nézegettem az aukciókat, írogattam az eladóknak, hogy ugyan, küldjék el nekem kis hazánkba.:) Tudtam, hogy az a hálózat más, mint az itthoni, ezt egy áramátalakítóval sikerült könnyen megoldani. Használtként vettem ugyan, ezt a típust már évek óta nem gyártják, így csak sejtem, hogy jópár év használat után került hozzám...:) Na de amíg nem lesz lehetőségem egy új beszerzésére, addig marad ez!

Végülis Amerikából vettem meg liciten, jutányos áron. (Még úgy is, hogy a postaköltség több volt, mint a gép maga, végülis egy több mint 10 kilós monstrumról van szó). Aztán persze itthon kell számolni a vámmal is, mivel ezekre is vonatkozik. Aztán vagy jön a levél, hogy fizetni kell, vagy nem.
Mióta megvan, rengeteg mindent tudok csinálni vele. Dagaszt, kever, felver. Akármit. Sütöttem már házi kenyeret, felveri a habot a piskótához, ebben készül a fondant és még sorolhatnám.
Szóval kihasználom rendesen. És még fogom is...:) Majd ha nagy leszek, veszek hozzá tésztakészítőt is. Egyelőre elég ez is.

Megjegyzések

 1. Sárgulok, sárgulok... Elárulod, mennyibe került cakk-pakk?

  VálaszTörlés
 2. Persze, 85 dollárért nyertem az aukciót + a szállítás még 115 volt, szóval 40ezrembe került + az áramátalakító még 5.:) Még így is bőven megérte:)

  VálaszTörlés
 3. Tök jó... Én is nagyon szeretnék egyet, és hát igen, 40-ért megéri!

  VálaszTörlés
 4. Szia.
  Most néztünk ki egy KitchenAid KSM150PSER típusú gépet. Az e.bay-en és az amazon-on is lehet kapni. Viszont az volna a kérdésem, hogy a vám dolgot, hogyan lehetne kikerülni?
  Köszönöm

  VálaszTörlés
 5. Szia!

  Elméletileg egy használt gépre is tehetnek vámot amerikai csomagnál, egy újra meg pláne. Ugye rajta van az értéke a dobozon, még ha ez nem is teljesen valós, ők akkor is felülbírálhatják hogy szerintük ez többet ér. (A vám alapja ráadásul a gép+szállítás együttes értéke)
  Van aki megpróbálja, h ne legyen a dobozon rajta, hogy pontosan mi az, és a pontos érték se, vagy feltünteti hogy ajándék (ilyen értéknél azután is kell fizetni).
  Szerintem azon múlik csak, hogy a vámon épp kibontják-e a csomagot, vagy sem.
  Nekem nem bontották ki szerencsére, de jött már más csomagom Amerikából amiért kellett fizetnem.

  VálaszTörlés
 6. Köszönöm.

  A legnagyobb érték amit rendeltem az egy Kindle volt eddig, ott nem volt vám, de azt hiszem azért mert az amazon átvállalta.

  Viszont muszáj megosztanom valamit, nagyon kikívánkozik:
  Ma délelőtt jöttem ki a Budagyöngye Bevásárlóközpont üzletből, ahol árulnak KitchenAid-et.
  -Egyrészt az eladót úgy kellett megkeresni. (ha ezt előre tudom, hónom alá kapok egy ilyen 150e-es gépet és hazaviszem. :-)
  -Nem tudta megmondani, hogy pontosan milyen típust árul. (mert szerinte mindegyik ugyanolyan)- persze már körbenéztem a neten és láttam, mennyiféle típus van és milyen színekben :-)
  -Nem tudta megmondani biztosra, hogy a belső alkatrészek fémből vannak-e. (szerinte fémből van kívül-belül) - Nálam 2 évente cserélődnek a kézimixer gépek (nem botmixer) a műanyag fogaskerék elnyíródása miatt, ezért fontos infó. Viszont egy szerintemre nem alapozok.
  -Nem tudott arra sem mit mondani, hogy van-e szerviz Magyarországon? Erre mondta ezt: -nem tudom, de nem is fontos, hiszen az alkatrészek úgyis drágák. Én mondtam neki, hogy az ebay-en 3-6 dollár között vannak a fogaskerekek, stb. alkatrészek, nekem csak olyan ember kell aki látott már ilyet belülről, ha véletlenül szükség volna rá.
  Ekkor már nagyon ideges lettem és mondtam, ha nem akar eladni akkor majd megveszem az e-bay-en fele ennyiért.
  Erre megszólal: -Az 120V-os és ide nem jó.
  -Mondom ok, veszek hozzá hálózati átalakítót.
  -Az megint nem jó, mert nem ugyanaz a 120V lesz mint ha a hálózatból kapná, ezért hamarabb tönkremehet a gép.
  Na ekkor mondtam, hogy Ok, felejtsük el egymást és otthagytam...

  Ma megnézem a Pólus centerben levő boltot, hátha ott értenek hozzá...

  (bocs, ha hosszú lett, de muszáj volt leírni)

  VálaszTörlés
 7. Ahogy az előbb írtam, elmentem a Pólusban levő bolthoz.

  Ott nem volt ennyi negatív tapasztalatom. A hölgy amennyire tudott segített, igaz, ő sem ismerte a többi típust, de legalább segítőkész volt. Elővette a KitchenAid katalógust, megbeszéltük a színeket (hogy valójában két féle piros létezik) és a vásárlási lehetőségeket.

  Most pedig megyek az ebay-re és nézek egy jó ajánlatot...

  VálaszTörlés
 8. Na örülök, hogy legalább egy helyen szerencséd volt:) Az ember azt hinné, hogy ennyi pénzért már legalább egy kis infót tudnak mondani, nem egy pár zoknit megy venni az ember :$
  Majd írd meg, hogy sikerült a vásárlás, kíváncsi vagyok! És ne aggódj, nekem az átalakítóval már február óta tökéletesen működik a kis gépem:))

  VálaszTörlés
 9. Úgy tűnik, hogy egy ismerős megveszi egy boltban Manhattan-ben és elhozza repülőn. Állítólag 300 dollár értékig áthozható csomagként, áfa és vám mentesen.
  Majd meglátjuk...

  VálaszTörlés
 10. Most végre megvan!
  Egyenesen Kanadából érkezett, 275 Wattos és teljesen új! (én bontottam ki a dobozból)
  Ráadásul adtak hozzá hálózati adaptert
  -holnap ki is próbálom. :-)

  http://i802.photobucket.com/albums/yy302/Mairtin/kitchenaid.jpg

  VálaszTörlés
 11. Örülök, hogy ilyen gyorsan hozzájutottál, haszn áld nagy örömmel ;) Bátran ajánlom pl a 20 perces házi pizzatészta-"gyúrást" vele..;))

  VálaszTörlés
 12. Kedves Judit!

  A hálózati adaptert automatikusan adták hozzá, vagy külön kellett kérnie? (az látható a képen fekete dobozként?)

  Köszönettel,

  VálaszTörlés
 13. Szia Anna,
  gyönyörű ez a gép...
  Éppen most nézelődök, mert régi nagy álmom. Elbizonytalanított, hogy a 110 voltos, még áramátalakítóval is, működne-e itthon, mert olvastam egy cikket (és az utána lévő hozzászólásokat):
  http://www.davidlebovitz.com/2009/06/will-a-kitchenaid-from-america-w/

  Milyen áramátalkítót vettél hozzá?
  éva

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések