Rózsaszín szíves cupcake

 

Nem bírtam ki, hogy ne használjak az újonnan szerzett cukorszívecskékből, plusz már rég ki akartam próbálni a Magnolia Bakery-s cupcake alapreceptet, így ma délelőtt születtek ezek a kis muffinok.
Nem egy kalóriaszegény darab, de aki szereti a jó édes magyar vajkrémes sütiket (én annyira nem, szerencsére), annak tuti bejön majd. Egyébként legközelebb teszek bele egy kis szedret, vagy málnát. Úgy a gyümölcs savanyúsága jól fog passzolni az édes krémhez.
A recepten változtattam kicsit, mert rengetegnek találtam a cukrot. Jól tettem, így is elég édes volt. Csak egy csepp rózsaszín ételfesték került a vajkrémbe a tetején, nem szeretem túlszínezni. A hozzávalókat lehet barna nádcukorból és tönkölylisztből is csinálni, úgy talán egészségesebb. De a vajat nem ajánlom margarinra cserélni, úgy szerintem nem az igazi.

Hozzávalók 12 sütihez:
- 12 dkg vaj
- 16 dkg cukor
- 2 tojás
- 18 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 tk vanília kivonat
- 1 csipet só
- 1,25 dl tej
A tetejére:
- 12 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 0,5 dl tej

A vajat a cukorral habosra kevertem, hozzáadtam a tojásokat, majd a sütőporral elkevert lisztet. Ne keverjük túl homogénre, mert akkor nem sikerül jól a sütink. Fehér muffiinpapírral kibélelt tepsibe kanalaztam a krémet, mindet félig töltöttem meg.180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütöttem, majd hagytam kihűlni.
Amíg sültek, a robotgépben felhabosítottam a vajat a porcukorral és a tejjel. Kb 10 percig magas fokozaton ment, közben adtam hozzá 1 csepp piros ételfestéket.
A kihűlt sütik tetejét megkentem a vajas krémmel, és cukorszívekkel díszítettem.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések