Bacon-ös sajtos mini muffinok krémsajttal


Apukámnak szerettem volna adni valamit névnapjára, csakhát mivel ő nem szereti az édes dolgokat, így bacon szalonnás - sajtos minimuffonokat sütöttem neki. A kész sütik egy részére natúr sajtkrémet kentem, formára raktam, így lett söröskorsó(féleség) belőle.:)
Hasonló lett, mint egy pogácsa, de sokkal gyorsabb, és a sajtkrémmel a tetején különösen finom.

A recept alapja innen a Nosalty-ról.

Bacon-ös sajtos muffinok:
240 gr liszt
1 tk sütőpor
1 ek só (az eredeti recept 1 tk-t ír, nekem úgy elég sótlan lett)
80 gr reszelt sajt
1,7 dl tej
1 tojás
1 nagy ek dijoni mustár
kb egy maréknyi kocka bacon (nem mértem sajnos)
50 gr olvasztott vaj
1 ek köménymag (én őröltet használtam, nem szeretem az egészet)
Krémsajt a tetejére (Philadelphia pl.)

A lisztet elkeverjük a sütőporral, sajttal és a sóval. Kézi habverővel kicsit felverjük a tojást, majd hozzákeverjük a tejet. Ezt a keveréket a száraz összetevőkhöz öntjük, elkeverjük, ezután pedig mehet bele az olvasztott vaj és a mustár. Összekutyuljuk a masszát, és a kivajazott muffintepsi mélyedésekbe kanalazzuk őket kb. háromnegyedig.
180 fokon 20-25 percig sütjük légkeveréses sütőben.
Hogy puhítsam kicsit, a kész muffinok tetejét megkentem olvasztott margarinnal.
Tálalás előtt megkenjük a tetejét natúr krémsajttal.

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések