Reform áfonyás-csokis muffin


Mostanában a torták átvették az uralmat a konyhámban, vágytam már valami egészséges nassolnivalóra a reggeli kávém mellé.
Csak úgy találomra kezdtem el csinálni egy muffint, ez született belőle. Puha, omlós tészta, olvadt csoki és áfonya. Melegen a legfinomabb. És ami a legjobb benne, hogy nem érezni a teljes kiörlésű liszt markáns ízét, olyan mintha sima liszttel készült volna. Szerencsére kivételesen jegyzeteltem sütés közben, így meg tudom majd csinálni újra.A tojás, a liszt, a zabkorpa, a cukor és még a csoki is bio volt, talán tettem valamit az egészségünkért. Plusz legalább lelkiismeret furdalásom sincs a sok kalória miatt :)

Reform áfonyás-csokis muffin

- 12 dkg margarin
- 2 nagy bio tojás
- 10 dkg finomítatlan nádcukor
- 6 dkg teljes kiörlésű tönkölyliszt
- 3 dkg zabkorpa
- 1 tk sütőpor
- 5 dkg bio étcsoki 60% kakaótartalommal
- 1 marék aszalt vörösáfonya

A puha margarint kikeverem a cukorral, majd a tojásokkal is. Ebbe a keverékbe jön a sütőporos liszt és a zabkorpa. Elkeverem, majd hozzáöntöm az apróra vágott étcsokit és az áfonyát is.
A kész tésztát muffinpapírokba kanalazom. 15-20 perc alatt megsülnek 175 fokon légkeveréses sütőben.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések