Sacher muffin


Örök kedvenc nálam a Sacher torta, így a Sacher muffin is. A Stahl Judit-féle alaprecepten változtattam kicsit a saját ízlésem szerint. Kicsit több házi baracklekvár kerül a tésztába, és általában elhagyom a kétféle csokimázt a tetejéről. Így kevésbé tömény, jobban érezhető rajta a baracklekvár. Arról nem is beszélve, hogy amikor amennyire szeretem a csokit, kizárt dolog, hogy ennyifélét tartsak itthon, mert megenném mindet. És hát ha megkívánom, akkor kell, de rögtön!:) Ráadásul kipróbálhattam vele a Corában frissen beszerzett csokiolvasztó nyeles tálkát, ami nagyon bevált, főleg a csurgatós része. 


Íme a recept:

Sacher muffin

- 10 dkg vaj vagy margarin
- 10 dkg étcsoki 60-70% kakaótartalommal
- 2 tojás
- 10 dkg (barna)cukor
- 15 dkg (lehetőleg) házi baracklekvár
- 15 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 1-2 ek tej

Bekapcsolom a sütőt 170 fokra, előkészítem a muffintepsit. 
Az apróra darabolt vajat és csokit gőz fölött megolvasztom, hagyom kihűlni. 
Ezen segít a hűtőből kivett baracklekvár, amit a keverékbe kanalazok. 
Közben felverem a robotgéppel a tojások fehérjét, majd beleöntöm a sárgáját, a cukrot, és ezzel is kevertetem (már a keverőlapáttal, nem a habverővel). Ha elég habosnak ítélem meg, akkor jön bele a sütőporral elkevert liszt. 1 percig keverjük így is, fontos, hogy ne keverjük túl semmiképp. Kicsit lazítok a tésztán 1-2 ek tejjel.
A muffinkapszlikba kanalazom a tésztát, 20 perc alatt megsütöm (tűpróba nem árt:)). 
Ha nincs kedvünk felverni a fehérjét, az se baj, az egész tojásokat is habosra keverhetjük a cukorral.
Nem szoktam cicomázni, most csak egy kis lekvárt kentem a tetejére. Aki szereti, csurgathat még rá ét és fehércsokit.
 


 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések