Túró Rudi muffin csakúgy


Valami különlegesebb muffint szerettem volna készíteni, végül Gasztroboszinál találtam rá erre a receptre.
Nagyjából követtem a receptjét, mert kíváncsi voltam, hogy milyen lesz felvert tojásfehérje habbal. Nem csalódtam, könnyített a süti állagán, finom puha muffinokat kaptam. 3 óriás pöttyöst osztottam el a tésztával félig megtöltött kapszlikban, majd még egy kis tészta került a rudikra, így nem lógott ki a tetején.
Olyan szép púposak lettek a kék muffinmintás papírokban, hogy inkább nem díszítettem fel sehogy.
Fogok még ilyet sütni, az biztos.:)

Túró rudi muffin:
- 3 tojás
- 1 púpozott ek. kakaó
- 1 csipet só
- 12 dkg (nálam barna és nád) cukor
- 12 dkg liszt (fehér tönkölylisztet használtam, a sima búzaliszt is jó)
- 1 tk. vanília kivonat
- fél cs. sütőpor
- 2 ek olaj (olívát használtam hozzá)

A 3 tojás sárgáját jó habosra kikeverem a barnacukorral és a vaníliával, majd hozzáadom a sütőporos-kakaós lisztet és az olajat.
Összekeverem, majd óvatosan beleforgatom a tojásfehérjék felvert habját. Ha túl lágy (lefolyik a kanálról), akkor kis lisztet szórok hozzá, ha keménynek találom, akkor kis tejjel lazítok rajta általában.
Félig megtöltöm a muffinpapírokat a tésztával, teszek bele egy kb. 2 centis darab túrórudit, majd még egy kis tésztát, hogy elfedje a rudit.
170 fokos sütőben (légkeveréssel) 15-20 percig sütöm.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések