Dulce de leche és lemon curd bonbon - húsvétra


Már rég kitaláltam, hogy a család bonbont kap húsvétra ajándékba, hiszen a Párizsban beszerzett forma még bontatlanul feküdt az egyik fiók alján. Valami krémeset, de különlegeset szerettem volna, ami nem túl tömény, mint például egy trüffel.
A dulce de leche-re és lemon curdre esett a választásom, előbbit házilag csináltam itthon, a citromkrémet pedig boltban vettem.
A dulce de leche karamellához 2 tubus cukrozott sűrített tejet jénaiba nyomtam, majd vízfürdőbe tettem és a sütőben alufóliával letakarva 2 órát hagytam a sütőben 200 fokon. (közben 1-2-szer kivettem és megkevertem.)
Csatos befőttes üvegben egy éjszakát pihent a hűtőben, mielőtt a csokiba került.


A bonbonokhoz megolvasztottam gőz fölött egyy tábla étcsokit, majd ecsettel megkentem a formák mélyedéseit. Hagytam pihenni, amikor megdermedt akkor megismételtem a folyamatot még egy tábla csokival. Ebbe került a töltelék, majd még egy kis csokival lezártam a bonbonok alját.
Hűtőben 3 órát pihent, majd kipattogtattam a formákból őket. Kicsit csálé lett az aljuk, de nem mertem lekerekíteni, mert akkor kifolyt volna a krém.:)


A szívecskés formába került a citromkrém töltelék, ennél kicsit vastagabbra kentem a csokit, mert Ikeás jégkockatartót használtam formának, ami nem olyan rugalmas, mint az eredeti bonbonhoz való.Ettől függetlenül ajánlom ezt is, ha valakinek nincs otthon bonbonforma, tökéletesek lettek ezek is.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések