Macarons de Nancy - mandulás kekszek


Az új francia sütiskönyvemből választottam ezt a sütit, mert már lassan egy hónapja árválkodott a polcon, és ki se próbáltam egy receptet sem. Hoztam Pározsból mandulalisztet, így azt is elhasználtam az utolsó morzsáig.
Finomak lettek a sütik, ropogós mandulás falatkák (báraz enyémek kicsit nagyra sikerültek:)), amiket leginkább az olasz amarettihez tudnék hasonlítani.
A recept nem írta, de lehet, hogy érdemes a tojásfehérjét felverni, mielőtt a sütibe keverjük, úgy talán könnyebb és roppanósabb lesz az eredmény, de így sem panaszkodom, pillanatok alatt elfogytak.:)
Én ezúttal követtem a leírást:

Nancy-i mandulás kekszek

150 g mandulaliszt (ennek híján hámozott mandulát mi is ledarálhatunk otthon)
250 g porcukor (én most nádcukrot daráltam házilag hozzá)
2 tojásfehérje
1 tk vanília kivonat
1 ek mandula aroma

A mandulalisztet elkeverem a porcukorral, majd a tojások fehérjével. Hozzáadom a vanília kivonatot és a mandula aromát. Ha túl kemény a tészta, kis folyadékkal javíthatunk rajta, de csak kevéssel, ne follyon a tészta. Sütőpapírral bélelt tepsibe kis teáskanálnyi halmokat teszek, egymáshoz nem túl közel, mert sülés alatt szétterülnek.
160 fokos sütőben 10-15 perc alatt megsütöm a tallérokat. A sütőpapíron hagyom kihűlni, mert melegen még széttörnek.
Fél nap állás után finom ropogós sütiket kapunk a kávénk mellé.:)

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések