Puncstorta cukrozott rózsákkal


Apukám szülinapjára alkottam ezt a tortát, bár nem egy férfias darab, ő nagyon örült neki. Kedvence a puncstorta, ráadásul otthon a kertben ő gondozza a rózsákat, így közel is áll ez a virág hozzá.
Régóta szerettem volna próbát tenni az ehető virágokkal, mivel ibolyát és árvácskát nem kaptam, maradt a -szigorúan permetmentes- szép piros rózsa. Alaposan megmostam a virágszirmokat, megszárítottam, majd tojásfehérjével átkentem alaposan egy ecset segítségével. Amikor mindenhova jutott a tojásból, belehempergettem finom ssütőcukorba, tálcára tettem, és a sütő tetején (ami meleg volt a benne készülő piskótától) pár óra alatt megszárítottam.
A töltelék családi recept alapján készült. A 4-tojásos piskóta alján egy 1-2 cm-es kört levágtam, közepét kivájtam kézzel, csak egy 1,5 cm-es "lábas" maradt belőle. A kivájt tésztát kettéosztottam. Cukorszirupot főztem, kettéoszottam, az egyik felét vérnarancs aromával és tengerész rummal ízesítettem, a másikat pedig kakaóporral és rummal.
Belehempergettem a piskóta darabokat, kiegészítve egy kevés babapiskótával, és visszatöltöttem az előzőleg baracklekvárral kikent "piskóta-lábasba", majd majd ráteszem a -baracklekvárral szintén megkent- tetejét.
Fondant helyett a külsejére kivételesen cukormázat kentem, és erre tettem a virágszirmokat.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések