Zabpehelytallér

Nagymamám receptje alapján készült ez az omlós, egészséges sütemény. Nálunk a család nagyon szereti, pikpakk elfogyott... Bér nem egy teljesen hagyományos sütemény, mint egy zserbó vagy rétes, de nálunk már annak számít. A Sütiklub portálon indult Magyar Népsütik receptgyűjtő verseny miatt kerestem elő a kiskönyvem, be is küldtem, hogy más is kipróbálhassa! A recepteket itt nézhetitek meg.

Zabpehelytallér (kb. 50 darab)
15 deka zabliszt
15 deka zabpehely
12,5 deka vaj
20 deka nád porcukor
2 egész tojás, külön a sárgája, külön a fehérje habnak
1 kk fahéj örölt
3 kanál citromlé
4 EK liszt
fél sütőpor -a lisztbe keverve-
Mandula kivonat 1 tk.

Vajat a cukorral kikeverjük, majd beledolgozzuk a tojássárgájákat, fahéjat, citromlevet, mandulaaromát, majd óvatosan a fehérjéket is. Összekeverjük a zabpehelylisztet, zabpelyhet, sütőport és a sima lisztet és a keverékhez dolgozzuk.
Kis halmokat teszünk sütőpapíros tepsibe, egymástól pár centire. 180 fokon kb. 25 perc alatt megsülnek.
Ha kihűltek, a tetejét olvasztot étcsokival díszíthetjük, vagy teljesen be is vonhatjuk vele. 

Megjegyzések

  1. Ez annyira, de annyira finom, hogy aki kihagyja, hogy ezt a sütit megkóstolja, hát az bizony bánhatja, míg csak él...

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések