Málnás omlett

Cukrászdában vettünk hasonló sütit, ezt próbáltam itthon reprodukálni, mint egyszerű de nagyszerű süti.:)
Saját ízlésem szerint készült, piskótaszerű kis köröket gyártottam, krémként pedig tejszínes hab helyett fehércsokis-mascarponés-málnás krémet készítettem.

Málnás omlett 
-3 ragasztott korong jön ki belőle-

Tészta:
2 tojás
2 ek. cukor
3 ek. liszt
0,5 tk sütőpor
Krém:
5dkg fehércsoki
10dkg mascarpone
Egy maréknyi málna (vagy más bogyós gyümölcs)

A tojások fehérjét habbá verem a cukorral együtt, majd óvatosan hozzákeverem a sárgáját, majd a sütőporral kevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsire kb. 10 cm átmérőjű köröket halmozok a tésztából, 170 fokon kb. 10-15 perc alatt halványsárgára sülnek.
Közben elkészítem a krémet: A fehércsokit gőz fölött felolvasztjuk, majd óvatosan, kiskanalanként hozzádolgozzuk a mascarponét, majd végül az összetört málnát.
A kihűlt tésztakorongok közé töltjük a krémet, majd tálalásik hűtőben pihentetjük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések