Moszkauer hagyományos módon



Amikor néhanapján betérek 1-1 jobb cukrászdába, a szelet süti mellé elvitelre mindig kérek pár szem puha pogácsát és néhány illatos tallér moszkauert. Valahogy mindig úgy gondoltam, hogy ezt csak készen veszem, mert biztosan pepecselős és hosszú munkával jár... Böngészés közben találtam rá a hagyományos (Stahl-féle) receptre, és mivel én is és a párom is nagyon szereti, hát nekiláttam.
5 perc alatt megvan a tészta, 10 perc alatt megsül, szinte semeddig sem tart, bátran ajánlom.:)
Ez az eredeti recept, semmit nem változtattam, és jól tettem!

Moszkauer

10 dkg durvára darált dió
5dkg kandírozott narancshéjkocka
5dkg nádcukor
5 ek tejszín
5dkg vaj
3dkg liszt
6dkg étcsoki a díszítéshez

A vajat összeolvasztjuk a cukorral és a tejszínnel. Amikor felforrt, levesszük a tűzről és hozzákeverjük a diót, narancshéjat és a lisztet.
A sütőt 175 fokra felmelegítjük, sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk a tésztát kis halmokba és 10 perc alatt megsütjük.
Amikor kihűltek, levehetjük a sütőlapról, addig hagyjuk pihenni. Olvasztott étcsokival megkenjük a sima felét, és hagyjuk hidegben állni, amíg megszilárdul a csoki.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések