Tarte Tatin - Fordított francia almatorta



Igazi francia almatorta volt a ma déli desszert a franciás kagylóleves után.
Segítséggel készült (köszi Apu:)), mert lebetegedtem, de nem akartam kihagyni a sütögetést, így végülis nagyrészt nem az én érdemem, kivéve a túlsütést..:)
A recept nem olyan bonyolult mint elsőre tűnik,-  kis pitetészta, szép érett almák, vaj és cukor-, de azért nem az a 10 perc alatt összedobható kategória. (Recept innen, nem változtattam, így le se írom.)



Fél órás sütés helyett 40 percet volt benn a sütőben, így kissé barnásabb árnyalatot vett fel, mint az ideális, de így is nagyon finom lett, a szélén kifejezetten vajkaramella képződött a cukorból és a vajból. Tejszínhabbal tálaltam, ez kicsit visszavett a süti édességéből.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések