Red Velvet Cake

 
Írnám, hogy az igazi, hogy az eredeti és abszolút autentikus..., de annyi verzió kering az amerikai oldalakon, hoyg választani is nehéz! A cél az volt, hogy legyen a legamerikaibb, de közben azért "ehető" is. Így hát piros amennyire lehet (itt az ételszínezéknek köszönhető), és krémsajtos lágy krém került a rétegek közé, valamint kívülre.
Azt hiszem a kb. 10 tesztelő egyöntetű véleménye alapján ez sikerült is. Egy sütihez sem hasonlítható azok közül, amit eddig kóstoltam, de nagyszerű találmány, mindenképp ajánlom kipróbálásra, akár muffin formájában is.  Ha lehet, ne 40 fokban készítsük, mert a krém folyni fog mindenfelé...:)



Nem is szaporítom továbba szót, jöjjön a -nem túl rövid- recept:

Red velvet cake - Vörös bársony torta
A tésztához:
250g liszt
0,5tk só
15g kakaópor
115g vaj
300g cukor
3 tojás
2 tk vaníliakivonat
240ml író
4tk piros ételfesték
2tk ecet
2tk szódabikarbóna

A krémhez:
225g krémsajt (Philadelphia)
225g mascarpone sajt
2tk vanília kivonat
115g porcukor
300ml zsíros habtejszín  felverve

A sütőt előmelegítem 175 fokra. Két 23 cm-es tepsit kivajazok és kilisztezek.
Egy tálban összekeverem a lisztet, a sót és a kakaót, majd félreteszem.
Robotgéppel habosra keverem a vajat, majd a cukorral együtt is eldolgozom 2-3percig. Mehet hozzá egyesével a 2 egész tojás, végül pedig a vanília.
Az írót és az ételfestéket összekeverem (vigyázat, fog!:)), és előszedem a lisztes keveréket. Felváltva apránként a vajas masszához keverem, a liszttel kezdve és azzal befejezve.
Egy kis pohárban gyorsan elkeverem a szódabikarbónát és az ecetet és gyorsan a tésztához keverem, majd a massza felét az egyik, a másik felét a másik tortaformába öntöm. 25-30 percig sütöm a forró sütőben, majd hagyom kihűlni. Pár órára, vagy akár egy éjszakára is a hűtőbe teszem.
Később elkészítem a krémet, melyhez a hozzávalókat összedolgozom robotgéppel.
Mindkét tésztát 2-2 rétegbe vágom, és megtöltöm a krémmel, majd kívül is bevonom vele. Hűtőben pár óra után kész is!

Megjegyzések

  1. Az lenne a kérdésem, hogy az író helyettesíthető-e valami mással?

    VálaszTörlés
  2. Az író savanykásságának van szerepe a receptben, valamint ettől könnyebb-lazább a tészta. Meg lehet esetleg próbálni natúr ivójoghurttal, vagy kaukázusi kefírrel, de ha teheted, vegyél hozzá írót. Sparban szoktam venni, még a kisebbekben is szokott lenni! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések