Mangós tiramisu



Imádjuk a hagyományos tiramisut. Sok kakaóval, kávéval és babapiskótával, meg persze jó sok habos mascarponés krémmel.
Az epres verzió is bevált, miért ne működne az egzotikus mangóval is?
Működött...:)

Mangós tiramisu
4 kis kehelyhez (vagy egy jénai tálba)

25 dkg mascarpone
2 dl habtejszín
15 dkg porcukor (Illetve ízlés szerint, kóstolás ajánlott!:) Helyettesíthető mézzel is)
2 tk. természetes vaníliaaroma
1 dl tej
1 csomag babapiskóta
Mangópüré ízlés szerint (én 2dl-t használtam)

A mascarponét habosra keverem a cukor felével. Külön felverem habnak a tejszínt a cukor másik felével, és a vaníliával. A krémsajttal elkeverem, és kész is a krém rész.
A babapiskótákat apró darabokra töröm, és egyszerűen csak vaníliakivonat és tej keverékébe forgatom.
Kis desszertes kelyhek aljára teszek a piskótából.
Erre jön a mangópüré, majd a mascarpone krém, majd megint mangó, piskóta és végül krém. Mangópürével meglocsolom a tetejét díszítésként.


Nagyjából 10 perc alatt kész, mehet is a hűtőbe pár órára, majd tálalható!

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések