Csokis, málnás, meggyes, mangós... Torták minden mennyiségben!


Eltelt az ötödik hét is a tanfolyamból. Azt kell mondjam, eddig messze ez volt a legnehezebb és legkimerítőbb, azonban ez azt hiszem, hogy az eredményen is látszik.
Az előző posztban már említett 'Entremets' témájú hét második felében a modernebbek felé vettük az irányt: 1-2 kis 16 cm-es torta akár 5-6 különböző rétegből is áll, nem említve a glazúrt és a díszítést.
Jöjjenek az eheti kedvencek:)


Ez a helyes kis rózsaszín torta a Cote Jardin nevet kapta, vagyis a "Kert széle" A díszítéshez ennek megfelelően virágot használtunk, valamint színtelen glazúrt, ami kis harmatcseppekre emlékeztet. Belül pisztáciás tészta és krém is van, valamint málna-eper szósz és vaníliás krém.


A fenti süti a 'Le Temps de Cerises', ami mandulás krémmel és tésztával készült, meggykrémmel gazdagítva. Kívülre díszítésnek még kis macaronokat is sütöttünk, szerintem nagyon jól néz ki!:)
Ez a narancssárga torta az egyik favorit, a 'Mahogany', ami nemcsak külsőleg szép, de ízre is szuper! Mangós és maracujás krémet főztünk hozzá, valamint áfonyás financier, és pisztáciás tésztaréteg is van benne. Egy híres chef díjnyertes alkotása, nem véletlenül!
Legtöbbünk kedvence: Framboisier - friss málnával, vaníliás krémmel és piskótával. Csupa csoki finomság: ez a torta belül fehér csokikrémet, étcsoki mousse-t és tejcsokis mousse-t rejt, alul egy kis ropogós csokis tésztával. Csokiimádóknak kötelező!:)

 Mind nagyon elfáradtunk ezen a héten, de azt hiszem, hogy teljesen megérte!
Azért jó, hogy most jön két nap pihi, mielőtt újult erővel belevágunk az új témákba... :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések