Cukrász tanfolyam 6.hét - Tányérdesszertek és helyi francia sütemények

Eltelt a hatodik hét is a cukrásztanfolyamból, ahol a múlt hetihez képest kicsit könnyedebb témákkal foglalkoztunk: készítettünk modern tányérdesszerteket, amiket éttermekben lehet felszolgálni, valamint emellett sütöttünk hagyományos auverge-i és francia süteményeket, mint például a Tarte Tatin, Clafoutis, vagy a Savarin.
Jöjjenek csak a képek az izgalmasabb desszertekről, hisz az úgyis mindent elmond:

 

A sokak által ismert Creme brulée gesztenyés változata: a krémbe gesztenyemassza kerül, alá és a tetejére pedig kandírozott gesztenyedarabok.


Egy igazi Valentin-napi desszert: szívecske alakú rózsaszín-fehér macaron, gyömbérkrémes töltelékkel, erdei gyümölcsös öntettel és vaníliás sütikockákkal.

 A Savarin egy egyszerű brióshoz hasonló tészta, melyet alkoholos (itt a helyi verbénás Vervaine Velay) szirupba áztattunk, tetejére pedig mascarponés krém került.

Az abszolút kedvenc a Szép Heléne Körte (Poire Belle Helene) modern változata: a körtekrémes sütemény az arany csokigolyón belül található. Tálaláskor a tetejére egy nagy adag forró csokiszószt öntenek, így a burok megolvad, és fogyasztható. :)

Azért 1-2 klasszikus, hogy azok se maradjanak ki:

 Opera szelet: Kávés vajkrémmel és étcsoki ganache-sal töltött sütemény.

...És végül a Tarte Tatin, vagyis a fordított karamellás almatorta.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések