Rózsaszín, gyümölcsös-joghurtos torta


Egy csöpp kislány egyéves szülinapjára készült ajándékba ez a csöpp kis torta.
Annyit kértek tőlem, hogy pici legyen -4-5 embernek elég-, és valamennyire legyen "diétás", ami egy tortánál valljuk be, nem egyszerű... :)
16 cm-es piskótát sütöttem 3 tojásból. A krémhez 1 kis pohár gyümölcs joghurtot elkevertem egy kanál erdei gyümölcs dzsemmel, majd hozzáadtam egy csomag zselatin fixet és alaposan elkevertem. Végül 1,5 dl felvert tejszínt adtam hozzá, és óvatosan elkevertem. A piskótát 2 részre vágtam, és megtöltöttem a krémmel. A piskótára kívül átpasszírozott gyümölcs lekvárt kentem, hogy ezzel ragasszam rá a fondantot.
Kívülre pillecukros fondantot tettem 15dkg pillecukorból; amit, hogy ne legyen benne túl sok mesterséges anyag, pici vízben feloldott céklaporral színeztem rózsaszínre. A kinyújtáskor, amikor már kellően vékony volt a fondant, áttoltam rajta egy spirálos nyújtófát, így lett mintás az alap is.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések