Vörösáfonyás brownie



Nem tudom miért, de ez az első brownie a blogon. Pedig imádom! Olyan csupa csokis, olvadós, puha és gazdag süti. Aszalt vörösáfonyával és durvára darabolt dióval gazdagítottam, így egy kis pluszt kapott a sütim. Érdemes megcsinálni, már csak az illatért is, ami a konyhában terjeng, míg sül! :)

Vörösáfonyás brownie 
80 g áfonya (aszalt) 
120 ml áfonyalé
110 g vaj 
170 g étcsokoládé 
220 g kristálycukor 
3 db tojás 
30 g holland kakaópor 
1 kávéskanál  
60 g búzaliszt 
1 teáskanál sütőpor 
50 g dió (durvára törve)

A sütőt előmelegítem 170 C fokra. Egy kis tepsit (30x15 cm-es vagy 20x20 cm-es) picit megvajazok, és kibélelek sütőpapírral alul, és az oldalán is. A sütőport a liszttel összeszitálom. Az áfonyát az áfonyalével együtt egy kis lábasba teszem, és közepes lángon kb. 10 percig főzöm, addig, amíg a folyadékot beszívják az áfonyaszemek, és jól megduzzadnak. Félreteszem.


Vízfürdő felett összeolvasztom a csokit a kockázott vajjal. (Mikróban is olvaszthatjuk, de fél percenként keverjünk rajta egyet.)
Egy nagyobb tálba öntöm az olvadt, vajas csokit. Hozzákeverem a kristálycukrot, majd egyesével a tojásokat, majd a kakaóport és a sót. Fakanállal hozzáforgatom a sütőporos lisztet, majd végül a durvára vágott diót és az áfonyát.
 
A kész tésztát a kibélelt tepsibe öntöm, elsimítom a tetejét, és 30-35 perc alatt megsütöm. A kész brownie-t 15 percig a tepsiben hagyom kihűlni, majd kiveszem, és egy rácson hagyom teljesen kihűlni, mielőtt felszeletelem. 8 nagyobb, vagy 16 kisebb kockára vághatjuk.
 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések