Rózsás torta 60. szülinapraNagy családi ünnep volt a hétvégén, Nagynéném 60 éves lett, és erre a szép alkalomra sütöttem ezt a tortát. Valami hagyományosabbat szerettem volna, így marcipán rózsákat készítettem a hófehér, fondanttal burkolt tortára. A rózsákon még van mit gyakorolni, de azért nem lett vészes a végeredmény... :)
A tölteléknek citromos krémet kért az ünnepelt, amit tejmentesen kellett elkészítenem. A Nosalty-n megjelent citromos cupcake-nél használt citrom curd krémet készítettem el vaj nélkül, a következőképpen:

Tejmentes citromos krém tortába

3 egész tojás
2 citrom leve
1 kezeletlen citrom reszelt héja
150 g kristálycukor
250 g Liga margarin
20 dkg porcukor

Vízgőz fölé teszünk egy tálat (a tál alja ne érjen a vízbe, és takarja el teljesen az edény tetejét, hogy a gőz benn maradjon). A tálban összekeverjük a tojást, a kristálycukrot és a citromot, és kézi habverővel, folyamatos keverés mellett, kis láng felett besűrítjük a krémet – kb. 8-10 perc alatt.
A kész krémet folpackkal lefedjük, és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, gépi habverővel eldolgozzuk a margarint az átszitált porcukorral, majd hozzádolgozzuk a citromos krémet.

A marcipán és fondant, az eszközök valamint az ételszínezők a Sütisdobozból beszerezhetőek! :)

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések