Almás-diós muffin



Ez egy könnyű, téli muffin, amin az eredetihez képest annyit változtattam, hogy a sima liszt egy részét zabpehelylisztre cseréltem, és az egészet barna nádcukorral csináltam fehér cukor helyett. Így egészségesebb is egy kicsit, és nagyon finom uzsonnának, vagy reggelinek egy bögre kávé mellé.

Hozzávalók 12 db muffinhoz:
120g liszt
50g zabpehelyliszt
1 csomag sütőpor
5 g őrölt fahéj
120 ml tej
50g vaj
120g nádcukor
1 tojás
2 nagy alma hámozva és lereszelve
Tetejére durvára vágott diószemek

A lisztet a zabpehelyliszttel, a cukorral, a fahéjjal és a sütőporral elkeverem egy tálban.
A hideg, kockára vágott vajat elmorzsolom a lisztes keverékben, majd hozzáadom a tojást, és a tejet, és fakanállal elkeverem. A reszelt almát hozzáforgatom, és a papírral bélelt muffintepsi mélyedéseibe kanalazom a kész tésztát kb. 2/3-ig. A tetejükre rászórom a diót, és 190 fokon kb. 40 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések