Sárga-zöld macaronok meggyes csokikrémmel

 
Idén nem készülök nagy dobással Húsvétra, legalábbis sütik terén, nem lesznek különféle bonbonok és muffinok, mint 1-2 éve voltak, mert ezen  hétvégén is van több torta, amit készítenem kell.
Azért nem is akartam üres kézzel beállítani a családhoz, így sütöttem egy nagy adag macaront. Halvány sárgára és zöldre színeztem őket, a tetejére pedig apró kis cukorgolyókat szórtam, és így sütöttem meg.
Meggyes csoki ganache-t csináltam tölteléknek, a következőképpen:

15dkg meggy
15 dkg étcsoki
3 lapzselatin
2 ek. cukor

A lapzselatint beáztatom hideg vízbe 10 percre. A meggyet leturmixolom a cukorral, és egy kis lábasban felforraltam, míg egyet rottyan, ekkor hozzákeverem a zselatint, majd az apróra vágott étcsokit, és habverővel eldolgozom, míg a csoki teljesen el nem olvad.
Kis tálkába teszem, folpackkal lefedem úgy, hogy a fólia érintse a csoki tetejét (így nem lesz hártya a tetején), és hagyom kihűlni, majd 1-2 órára hűtőbe teszem, hogy kissé megszilárduljon.
Habzsákba lapátolom, és ezzel töltöm meg a macaront.

Ennek a krémnek az előnye, hogy nem tartalmaz friss tejszínt, így tovább eltartható - hűtőben 4-5 napig, mélyhűtőben több hónapig is. (Mélyhűtés esetén mindenképp fóliázzuk le a dobozt jó vastagon, hogy ne érje nedvesség)

Maga a macaron tészta a nálam szokásos módon készült, aminek a leírása itt olvasható.
Megjegyzések

Népszerű bejegyzések