Choc chip cookie


 Végre hivatalosan is cukrász lettem! :) Tegnap megkaptam a cukrász OKJ bizonyítványom, amit mi mással, mint egy kis délutáni sütögetéssel ünnepeltem meg -majd később persze társaságban is, a sütik kíséretében...;).

Sok helyen láttam ezt a receptet, amerikai és magyar oldalakon egyaránt, és mindenhol a "tökéletes" jelzővel illetik: a New York Times receptjéről van szó. Annyit változtattam az eredeti recepten, hogy picit lefaragtam a cukorból (az eredeti 28dkg nádcukrot és 22dkg sütőcukrot ír), és csak 30 dkg étcsokit tettem bele, az előírt 56dkg helyett. Nagy sikere volt, ez tényleg AZ a cookie recept!:) A 36órás pihi a hűtőben senkit ne ijesszen el, keverjétek be a tésztát előző nap, és másnap már csak sütni kell.


Choc chip cookie 
kb. 42 nagy darabhoz

24dkg búzaliszt
24dkg BL80 liszt
1,5 tk. sütőpor
1,5 tk. szódabikarbóna
1,5 tk. só
30dkg vaj
2 tk. vanília kivonat
2 tojás
28dkg világos nádcukor
17dkg sütőcukor (nálam kristálycukor)
30dkg csokicsepp vagy kockára vágott étcsoki
Kevés só a sütik megszórásához

A száraz hozzávalókat egy tálba összeszitálom. A puha vajat robotgéppel a cukorral kihabosítom kb. 5-6 perc alatt, majd egyesével hozzádolgozom a tojásokat, és a vaníliát is hozzácsepegtetem.
Hozzáadagolom a lisztet, és egyneművé dolgozom. Hozzáadom a csokit, elkeverem, majd lefóliázva hűtőbe teszem minimum 24, de inkább 36 órára. Ezalatt jól összeérik a tészta, és azt mondják, hogy így az igazi, így érdemes kivárni! :)
Ha letelt a pihi idő, fagyiskanállal gombócokat teszek egy sütőpapíros tepsibe, egymástól kissé távolabb, hogy el tudjanak terülni, és ne süljenek össze. Pici sóval meghintem őket, és 180 fokon kb. 16 percig sütöm. Ha még lágyaknak találjuk, de a széle kissé barnul már, akkor vegyük ki, kihűlve így lesz tökéletes! :)



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések