Epres vaníliás minitorta

 
Ilyen ez az eperszezon, ilyenkor más se jut eszembe sütés terén, csak hogy mibe süssem bele ezt a szuper gyümölcsöt! :) Hát most nem jutottam messzire az előző elképzeléstől, hiszen most is mintázott piskótát készítettem, ami az oldala és alapja lett ennek a sütinek. A kis kerek desszertformát kibéleltem a kihűlt piskótával, alulra is tettem egy korongot, és egyszerűen vaníliás krémmel feltöltöttem félig, majd eperszeleteket halmoztam rá, még egy kis krém, és végül megint eperszeletek.
Nagyjából mindegy, milyen krémet találunk ki hozzá, illik a friss eperhez a vaníliapuding, túrókrém, joghurtkrém, stb. Ami épp van otthon! :)
A mintázott piskóta receptjét itt találjátok, íme egy fázisfotó a fagyasztás utánról, mielőtt rákerült a piskótatészta:

Lassan azért jöhetne a málna és az áfonya is nagyobb tételben!... ;)


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések