Tavaszi Cupcake csokor
Több külföldi oldalon szemeztem már ezzel az ötlettel, hogy csokorba szedjem a cupcake-eket. Hát nem szuper ötlet? Csak pár süti, egy kaspó, és egy két kellék, és máris nem kell a virágoshoz szaladni Anyák napi virágcsokorért. Mondanom se kell, nagy sikert aratott családi körben!:)
Több oldal képes leírását megnézegettem, mire belevágtam. Ezúttal kicsit több előkészület kellett az elkészítéshez, és a kézműves boltba is el kellett látogatnom, hogy beszerezzem a díszítés hozzávalóit. A nagy előkészületek közepette csak a fényképezőgép maradt otthon, így a fotók nem a legjobbak, de még jó, hogy a telefonok már ilyen okosak, mert legalább készülhetett kép így is!

Amikre szükségünk van: Egy szép kaspó, egy hungarocell golyó (Akkora, hogy ha belepottyantjuk a kaspóba, akkor a fele kilóg belőle), fogpiszkálók, selyem szalag, zöld zsírpapír, cellux.

A hungarocell golyókba fogpiszkálókat szúrkálok körbe és a tetejére. Ezekbe beleszúrom a kész cupcake-eket. A köztes helyeket zöld zsírpapírból vágott csíkokkal töltöm fel. A kaspó oldalát szalaggal díszítem.Bármilyen muffint díszíthetünk hozzá vajkrémmel, vagy más krémmel, kedvünk szerint. Nálam a krémsajtos krém a nyerő, mert nem túl tömény, mégis tartja magát:

Krémsajtos cupcake topping
10dkg vaj
12,5 dkg krémsajt (Philadelphia)
15dkg porcukor
1tk. vanília kivonat

A vajat a porcukorral habosra dolgozom, majd hozzá keverem a krémsajtot és a vaníliát, és a robotgéppel még 1 percig dolgoztatom.
Megjegyzések

Népszerű bejegyzések