Meggyes csokis muffin


Rég volt már muffin az oldalon, én is rég csináltam, így most torta helyett muffin formában sütöttem meg ezt a sütit. Remek az alaprecept, sok csoki, kevés liszt, darált mandula, tojáshab és rumba áztatott meggyszemek... Hm... :) Én aszalt meggy helyet frisset áztattam be kevés barna rumba pár órára, és kihagytam a kardamamot, és -bevallom véletlenül- a vajat is. Nagyon omlós, puha sütik, szaftos meggyszemekkel, a vaj nem is hiányzik nekem belőle! :)

Meggyes csokis muffin
20dkg friss magozott meggy
1dl barna rum
10dkg étcsoki
1dk víz
25g holland kakaó
17dkg kristálycukor
4tojásfehérje
4dkg darált mandula
4dkg liszt


A meggyet pár órára rumba áztatom. Az étcsokit a vízzel, a kakaóval és 15dkg-nyi cukorral gőz felett összeolvasztom, és hagyom hűlni kicsit. Közben a tojások fehérjét közepesen kemény habbá verem a maradék 2dkg cukorral. A lisztet és a mandulalisztet elkeverem. A tojáshabba forgatom a csokis keveréket, majd a mandulás lisztet. Muffinkapszlival bélelt formákba kanalazom (kb. a forma 3/4-éig), rászórom a meggyszemeket, és 175 fokon 30 percig sütöm.


Megjegyzések

  1. Hűha! Ez aztán a muffin! Brutálcsokis, mandula, meggy, csakis imádni tudnám! A fotóról az jön le, hogy a teteje vékonyan roppanó, belül lágy...hmmm. Fincsi.

    VálaszTörlés
  2. Klasszul néz ki!Ezért meg is próbáltam....de nekem nem nagyon jött össze!Biztosan 25dkg holland kakaó és csak egy dl víz kellett hozzá???És az enyém olyan lapos maradt mint amennyit bele öntöttem. :-( mit rontottam el?Tud valaki segíteni?Köszi előre is!

    VálaszTörlés
  3. Kedves Zsuzsa! Most néztem a receptre, meg az eredetire, aminek a linkjét feltüntettem, es a hiba ott volt hogy az gramm és nem dkg. Elnezesed kerem a hibaert, nagyon sajnalom, hogy a több kakao miatt nem lett olyan jo a sütid!:( javitottam a mennyiseget

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések