Banános csokis kuglóf tonkababbal


A hétköznapi borús-sötét reggelekre előre gondolva hétvégén szeretek előre egy nagyobb adag sütit készíteni, amit a kávé mellé tudunk enni. Volt már sokféle keksz, muffin, most pedig kuglóffal kísérletezgetek. Igazság szerint ez a recept kicsit banánkenyér jellegű, így kenyérformában is süthető, de nekem inkább a mutatós kuglóf alakhoz volt kedvem, így ebben sült.
Ez az adag egy 22centis formához pont elég.



Banános csokis kuglóf tonkababbal
30dkg nádcukor
4 tojás
15dkg vaj
20dkg görög joghurt
2 banán összetörve
38dkg liszt
2tk. sütőpor
20dkg csokicsepp
1 tonkabab lereszelve (helyette vaníliával is ízesíthetjük)

A nádcukrot a tojásokkal egy robotgéppel habosra keverem, majd olvasztott vajat dolgozok hozzá. Ha elkeveredett, hozzákeverem a joghurtot, az összetört banánt, a tonkababot, végül a sütőporral elkevert lisztet, és a csokicseppeket 
Lisztezett-vajazott sűtőformába teszem és 160 fokon 40 perc alatt készre sütöm.
Ha kihűlt, porcukorral meghitve tálalom.






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések