Fehércsokis kókuszgolyós cake pop



Első próbálkozásom volt a mostanában nagyon népszerű pálcikás sütigolyóval, a cake poppal. Sütés nélküli receptet szerettem volna, és mivel ezer éve nem ettem egy jó kókuszgolyót, hát az került alulra, és szúrkáltam fel őket nyalóka pálcikákra. Pár órás hűtés után gőz fölött fehércsokit olvasztottam egy kevés vajjal (ilyen belga csokipasztillát használtam), és egy kanál segítségével rákenegettem a golyókra. A fehércsoki olvasztása mindig kicsit fifikás, elég nehéz jó állagon tartani, ezért nem is lettek egyenletesek, itt-ott átlátszik a kókuszgolyó sötét színe, de a család szerint ez menőbben mutat, mintha sima egyenletes kis golyók lettek volna.


Apró cukorgyöngyöket szórtunk a tetejére, majd hűtőben pihent 1-2 órát tálalás előtt.


Ha valaki kedvet kapott volna hozzá, a kókuszgolyóim így készültek:
kb.20darabhoz
20dkg darált keksz
5dkg porcukor
0,5dl sötét rum
2ek. holland kakaó
2-3 nagy ek. meggylekvár
12dkg puha vaj
2ek. kókuszreszelék

A hozzávalókat összegyúrom, és kis golyókat formázok belőle. Ha száraznak érezzük a masszát, pár kiskanál meggylével puhíthatunk rajta. Hagyományos módon kókuszreszelékbe forgatom, ezúttal persze ez elmaradt .:)

Ilyen volt belül:




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések