Citromos mignon




Kaptam egy doboz cukormázat, amivel a mignont lehet bevonni (Fondán a hivatalos neve, nem összetévesztendő a fondanttal, ami a nyújtható bevonó), így ezúttal citromos mignont készítettem a vasárnapi családi ebédhez.
Mindig megfogadom, hogy soha többet, mert nagyon pepecselős és ragadós művelet, ráadásul tökéletesre se sikerül mártani őket soha. Sok gyakorlás kellene hozzá, de az valószínűleg nem lesz, így maradnak ezek a kis felemás darabok... :)

Recept kb. 15 mignonhoz
Piskóta (egy 20x30cm-es epsibe)
6 tojás
12 dkg liszt
14 dkg cukor

Citromkrém
5 dl tej
4 ek. cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
2 citrom leve és héja
15dkg vaj
10dkg porcukor

1kg fondán cukormáz
Pár csepp citromsárga ételfesték

A piskótához a tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verem, majd hozzákeverem a sárgájákat, végül pedig hozzáforgatom a lisztet. A tepsit kibélelem sütőpapírral, belesimítom a tésztát és 170 fokon készre sütöm.
Amíg hűl a piskóta, elkészítem a krémet:
A tetből 1dl-t elkeverek hidegen a pudingporral. A többit a cukorral felforralom, majd hozzákeverem a pudingos tejet. Sűrűre főzöm, majd hagyom kihűlni. Ha kihűlt a puding, belekeverem a citromok levét és héját. A puha vajat a porcukorral kihabosítom, majd apránként hozzákeverem a pudingot.
A piskótát kettévágom, és a krémet rákenem. Hűtőben 1 éjszakát pihenni hagyom.
Másnap a piskótát felvágom 3x4cm-es darabokra, és visszateszem a hűtőbe 1-2 órát.
A cukormázat pár evőkanál vízzel és az ételszínezékkel langyosra melegítem folyamatos keverés mellett.
A sütikockákat egy rácsra teszem, ami alá tálcát teszek. A langyos mázat ráöntöm óvatosan a sütikre. A lefolyt mázat még vissza lehet kanalazni a lábasba, és újramelegíteni. Ha hűlik, és keményedik a máz, mingi érdemes picit visszatenni a gázra.
A tetejét tetszés szerint díszíthetjük. A kész sütit muffinpapírba tettem.







Megjegyzések

  1. Ezekre a mignonokra elég ránézni és máris jobb kedve lesz a az embernek :)
    Anna, A Kiskanálon link party-t tartok és szeretnélek téged is meghívni! Ha van olyan desszerted, amiről úgy gondolod Valentin-napra ideális lenne, örülnék ha te is csatlakoznál és belinkelnéd pár csodás recepted !
    A részleteket itt találod: http://horsi-orsi.blogspot.com/2015/02/edes-valentin-napi-link-party_4.html

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések