Cukorcsipkés torta boglárkákkal



Akadt egy itthonülős szabadnapom -ritka alkalom:)-, amit cukorvirágozós programmal töltöttem. Először készítettem ilyen virágot, remélem felismerhető lett... :)

A Youtube-ról választottam egy videót, ami alapján készült a boglárka, az apróságokat mellé pedig vékonyabb dróttal és kötőpapírral rögzítettem.
Régóta terveztem már a cukorcsipke kipróbálását, erre a tortára tökéletesnek találtam az alkalmat. Cukorcsipke porból készítettem, speciális cukorcsipke formával, amiket itt tudtok beszerezni.



Belülre tejmentes krémet kellett készítenem, amit rögtönöztem kókusztejjel és étcsokival :)

Tejmentes csokikrém tortába (20cm-es tortához)
4 dl kókusztej
2 ek. keményítő
1 ek. kakaópor
10 dkg étcsokoládé
3 ek. nádcukor

A kókusztejből 3,5dl-t felforralok a cukorral, a maradékot keményítővel és kakaóval elkeverem csomómentesen. A forró kókusztejhez keverem a keveréket, majd ha sűrűsödik, mehet bele a csoki is. Lehúzom a tűzről, kavargatom amíg elolvad a csoki, és hűlni hagyom.
A kész krémhez banánkarikákat pakoltam a piskótára.

Kívülre csokiganache-t készítettem rizstejszínnel: 2dl rizstejszínt felmelegítettem, és 20dkg étcsokit kevertem hozzá. Ezt a krémet melegen kentem a torta tetejére és oldalára.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések