Húsvéti pasztell torta marcipán tojásokkal




Ez a torta a családnak készült a húsvéti ebéd utáni desszert gyanánt. A tölteléke főzött fehércsokis tejes krém volt málnával, kívül pedig krémsajtos frostingot kentem.
A frostingot bekeverés és kihűtés után három részre osztottam, és beszíneztem kedvem szerint.
Előszőr a tetejét kentem körbe egy kis hajlított spatulával a rózsaszínnel, majd a zöldet az alsó sávba, végül pedig a sárgát középre. Miután nagyjából elkentem, kissé egyenetlenre szándékosan, egy derékszögő vonalzó egy forgatható tortadíszítő állvány segítségével egyenletesre simítottam az oldalát. Így kenődött el picit rusztikusan a 3 szín. :)
A tetejére színes marcipánmasszából kis tojásokat formáztam.

A frosting receptje (18cm tortához kívülre):
20dkg vaj
20dkg krémsajt (Philadelphia natúr)
30dkg porcukor
vanília kivonat

A vajat a porcukorral kihabosítottam, majd kanalanként hozzádolgoztam a krémsajtot.
Vékony rétegben felvittem a fehér krémet a betöltött tortára, kidermesztettem hűtőben, majd ezután készült a színes bevonat.
A színezéshez gél ételfestéket hsználtam, 1-1 cseppet minden színből.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések