Fondantos köszönőajándék kekszek házilagEgy baráti pár esküvőjére ajándékképp én készítettem a köszönőajándékokat a vendégeknek. Egyszerű fehér fondant borítású szív alakú kekszeket készítettem, amibe keksznyomóval a pár nevét nyomtam bele.
Celofán tasakba csomagoltuk az elkészült kekszeket, és selyemszalaggal kötöttük át. Nagyon kis elegánsak lettek, nagy sikert arattak a vendégeknél :)


A keksz alapja egy alap citromos linzertészta, rajta fehér fondant massza vékonyra nyújtva. A kettőt cukorsziruppal ragasztottam össze, és utána nyomtam bele a mintát. Ezen a ponton akár festhetünk is rá, nem kell feltétlenül nyomdázni.

A linzerből 1kg liszttel készítve 80db keksz jött ki.

Ezt a receptet választottam:

Linzer keksz recept

40dkg liszt
20dkg hideg, kockázott vaj
10dkg porcukor
1 tojás sárgája
1 vaníliarúd magjai
1 citrom reszelt héja + citrom kivonat
1-2 ek. hideg víz vagy kis tejföl

Robotgép keverőlapátjával összedolgoztam a hozzávalókat, hűtőben a tésztát letakarva 1 éjszakát pihentettem, majd két folpack között kinyújtottam és kiszaggattam.
180 fokon kb. 10perc alatt megsülnek.
Ami fontos, hogy a tésztát ne dolgozzuk túl, a vaj ne olvadjon meg benne, és hogy a sütésnél még világos színű legyen, amikor kivesszük, mert gyorsan megég.

Bátran ajánlom házilag készíteni az ilyen kis ajándékokat a lagziba, sokkal személyesebb és egyedibb, mint készen rendelni valamit, és mindenki hazaviheti emlékbe utána, még ha nem is eszik meg. Hónapokig eláll, maximum megszárad... :)
Megjegyzések

Népszerű bejegyzések