Whisky-s lisztmentes csokitorta málnával



Ez egy igazán ütős torta, kis Jack Daniels whisky-vel megbolondítva, friss málnával és málnapürével megbolondítva. Sok sok gazdag étcsokoládé kell hozzá, az a lelke a tortának, a többi csak a ráadás.. :) Nagyon lágy és omlós édesség, egy kis szele is laktató belőle. Azért persze kettőt ettem... ;)

Recept 16cm-es formához (24cm-eshez mehet dupla adag)

90g vaj
15dkg nádcukor
15dkg étcsokoládé pasztilla
3 tojás
3-4 tk. whisky
1 jó erős főzött espresso (max. fél dl)
20g holland kakaópor
50g darált mandula
0,5tk. só
Málna a tetejére (vagy tejszínhab, vaníliafagylalt)

Melegítsük elő a sütőt 170fokra, légkeveréses módba. 
Vajazzuk ki a sütőformát, és szórjuk be vékonyan egy kevés kakaóporral, mintha beliszteznénk.
A vajat a csokoládéval olvasszuk össze mikróban vagy gőz fölött, épp langyosra. 
A tojásokból kettőt válasszunk ketté, a fehérjét verjük fel kemény habbá. Az egész tojást és a két sárgáját keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a kakaót, mandulát, whisky-t, kávét, a langyos csokit és a sót. Forgassuk bele óvatosan a felvert fehérjét, és a kész masszát öntsük a formába.
40-45 perc alatt süssük meg, majd formában hagyjuk kihűlni. 
Ízlés szerint málnával, vaníliafagylalttal, fejszínhabbal tálaljuk. 






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések