Áfonyás fagyitorta



Még mindig kitart a kánikula, és aki kevésbé szerencsés, és nem jutott el valami tengerpartra hűsölni,  mint ahogy mi sem, az vígasztalásképp készítse el ezt a fagyitortát! :)
A sütőt se kell bekapcsolni hozzá, mégis hálás lesz a család a hűsítő édességért.

Áfonyás fagylalttorta recept
1db 16-18cm kapcsos tortaformhoz

Alap:
10dkg zabpelyhes keksz
5dkg vaj
Krém:
25dkg mascarpone
25dkg ricotta vagy túró
2dl habtejszín
1 citrom leve és reszelt héja
1 vaníliás cukor
30dkg áfonya
20dkg porcukor
Felső réteg:
20dkg áfolya
10dkg porcukor

A tortaformát folpackkal kibélelem.
Az alaphoz a kekszet aprítóban apróra őrlöm, majd hozzákeverem az olvasztott vajat. A kész masszát elsimítom a tortaforma alján, és hűtőbe teszem.
A krémhez turmixgépbe teszem a hozzávalókat a tejszínt kivéve, és jól összeturmixolom. A tejszínt habbá verem, és hozzáforgatom a krémhez. A kihűlt tortaalapra öntöm a krémet, és mehet a mélyhűtőbe.
A felső réteghez az áfonyát összeturmixolom a cukorral, és ha megdermedt a torta a mélyhűtőben, ezt is a tetejére öntöm.
Pár óra múlva már fogyasztható is. Mielőtt szeletelnénk, fél órával előbb vegyük ki a fagyasztóból, hogy szépen lehessen szeletelni.
A tetejét friss áfonyával díszítem.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések