Háromszintes esküvői torta hortenziákkalHónapokkal ezelőtt fixáltuk le a menyasszonnyal a tortát, azóta drukkoltam, hogy ne legyen őrült kánikula, amikor készítem. Hát persze, hogy az lett! :)
Múlt hétvégén csináltam a tortát, kinn tombolt a 38 fokos hőség, légkondi nuku, így megszenvedtem vele. Hajnalban keltem piskótát sütni, a krémeket késő este csináltam és töltöttem, és a díszítéshez pedig hazahoztam egy mobilklímát, hátha segít.
Valamicskét segített, de ha lehet, többet nem dekorálok ilyen melegben, főleg nem szállítom le a tortát pluszban... :) Kicsit stresszes menet volt, de szerencsésen odaért a torta, és tetszett és ízlett isa menyasszonynak.
Két ízt készítettem: az alsó szint narancsos ganache krémmel készült, a felső kettő túrós málnás krémmel.
Alsó szint: 28cm-es kakaós piskóta, 1kg belga étcsokipasztilla + 1l tejszín ganache-nak elkészítve, 1 napot kihűtve, majd 75dkg kihabosítva kis narancslekvárral, 25dkg pedig a külső bekenésre.
Felső kettő: 22cm-es és 16cm-es vaníliás piskóták, összesen 75dkg túró, 3dl felvert tejszín, 3csomag zselatin -hogy biztos tartson:)-, 3 ek. tejföl, citromhéj, vanília és málnaszemek.
Kívül a felsőket vaj és porcukor keverékével kentem be, az alsót kb. 25dkg ganache-sal.

A csoki ganache azért nagyon jó mert egyszerű krém, nagyon finom, és szuperül tart. Alsó szintnek tökéletes. Persze belemegy 1kg belga csoki, ami nem egy olcsó mulatság, de én szeretem csak a legjobb alapanyagokat használni :)

Itt egy kis fázisfotó a tortatöltésről:


A bevonat fondantos volt, fondant menta csíkkal az oldalán.

A cukor hortenziákat sajnos nem volt időm megcsinálni, mert rengeteg volt a munkám, így megkértem egy kedves ismerőst, hogy készítse el nekem.
Jó szívvel ajánlom őt, ha tortát szeretnétek rendelni, nekünk mindig tőle érkezik a torta, ha nem saját készítés éppen: http://pixiepie.hu
Megjegyzések

Népszerű bejegyzések