Lisztmentes csokitorta tejszínhabbal és gránátalmával


Kevés időm volt a tortasütésre, de nem akartam desszert nélkül hagyni egy fontos alkalmat, ezért összedobtam egy lisztmentes mandulás csokitortát, rátettem egy kis frissen felvert tejszínt, valamint egy érett gránátalma gyönyörű piros magjait. Fincsi lett, ajánlom! :)
 
És a recept: 
18cm-es tortaformához

120g étcsokoládé (nálam 55%-os pasztillából)
90g nádcukor
140g mandulaliszt (darált mandula)
120g vaj
3 tojás

A sütőt 160 fokra előmelegítem. 
A csokoládét vízgőz felett, vagy mikróban felolvasztom langyosra, majd félreteszem. 
A tojásokat szétválasztom, a fehérjét egy csipet sóval közepesen kemény habbá verem. 
A puha vajat a cukorral habosra keverem, majd hozzádolgozom a sárgáját is, míg habos keveréket nem kapok. 
Hozzáforgatom a mandulát, majd óvatosan a tojáshabot is apránként.
A sütőpapírral bélelt tortaformába öntöm a tésztát, majd a sütőben 30perc alatt készre sütöm. 

Hagyom hűlni a formában, addig 2dl 30% zsírtartalmú tejszínt habbá verek 1-2 tk. porcukorral, és egy gránátalma magjait kibányászom a gyümölcsből. 
A kihűlt tortát a tejszínhabbal és a gyümölccsel díszítem.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések