Csurgatott csokis leöntött szülinapi torták - a fiús és a lányos..Csak gyűlnek és gyűlnek a képek az elkészült tortákról, de valahogy a blogra olyan nehezen jutnak fel, hogy már szégyellem magam miatta... :) Ezek a kis torták még januárban készültek két szülinapra. Hasonló tortát szerettem volna, az egyiket fiúsabbra, a másikat pedig lányosra.
Most nagy divat a csokival lazán leöntött és mindenféle "kacattal" díszített torta. Nekem is ki kellett próbálni, az egyik rózsaszínes a másik pedig fehér alapot kapott.Kívül vajkrémmel díszítettem, és csoki ganache-t öntöttem rá.
A vajkrémre kaptam egy jó tippet, hogy a porcukor ropogósságát hogyan ne érezzük ki belőle, és nagyon bevált. A mignon bevonásához használt Fondán cukormázzal helyettesítettem a cukrot a vaj mellett, szintén kb. 1-1 arányban, kis vaníliával ízesítve. Egy tortára elég olyan 15dkg vaj és 15dkg langyosra olvasztott cukormáz keveréke, ennél a stílusnál az is menő, ha kilátszik a piskóta.A csokimázhoz 1,5dlg tejszínt felforrósítottam, beletettem az aprított 15dkg étcsokit, és simára kevertem. Ezt még melegében ráöntöttem a tortára, és habcsókokkal, macaronnal, cukorgyönggyel díszítettem.
Megjegyzések

Népszerű bejegyzések