Epres-áfonyás túrós torta brownie alapon



Néha csak úgy elkap a süthetnék, az a legjobb! Nincs "muszáj", csak amihez kedvem van :)
Így készült a családi ebédre ez a friss eperrel és áfonyával díszített kis torta brownie alapon, túrós-mascarponés krémmel.
18cm-es formában készítettem, ezúttal eritrit édesítővel cukor helyett, de nádcukorral is készíthető.

A brownie alaphoz:
75g étcsokoládé pasztilla
100g eritrit (80g nádcukor)
70 g vaj/kókuszzsír
20g liszt
20g mandulaliszt
1 ek. holland kakaó
1 egész tojás

A vajat az eritrittel habosra keverem, közben felolvasztom a csokit langyosra.
A vajas cukorhoz adom a tojást és ezzel is kihabosítom.
A langyos csokit apránként hozzácsurgatom a vajhoz, majd végül belekeverem a liszteket és a kakóport.
A masszát lisztezett/vajazott sütőformába öntöm, és 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütöm.

A krém:
200g túró
100g mascarpone
1dl habtejszín
100g görög joghurt
Ízlés szerint porcukor/darált eritrit - kb. 5 ek volt nálam
1,5 csomag lapzselatin (8 kis lap vagy 1,5csomag por)
Vanília
Reszelt citromhéj és fél citrom leve

A tőrót áttöröm, a mascarponéval és az ízesítőkkel kikeverem. A joghurtot felmelegítem forróra (ne forrjon), majd hozzáadom az előtte 5-10 perccel beáztatott és kinyomkodott lapzselatint.
Elkeverem, majd ha feloldódott a zselatin, ezt is a többi hozzávalóhoz adom.
A kész krémet a kihűlt brownie alapra öntöm, majd hútőben hagyom fél napig megszilárdulni.
Friss gyümölcsöket darabolok a tetejére.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések