Mangós sajttorta



Ez egy szuper kis sütés nélküli recept! Gyorsan összedobható nagy melegben is, és látványos eredménnyel. A macaronokat készen vettem hozzá, de díszítés nélkül is szép lett volna.

Jöjjön a recept, új recept a blogon éjáó!! :)

Hozzávalók egy 18cm-es tortakarikához:

Az alap:
150g fűszeres ropogós keksz (nálam belga speculoos)
80g vaj

Aprítóban ledarálom a kekszet morzsásra, és olvasztott vajjal elkeverem. A tortakarikát kibélelem waxpapírral, és bleenyomkodom a kekszes masszát. Pár órát hűtőben dermesztem az alapot.

A krém:
150g görög joghurt
250g mascarpone
250g mangópüré (Cukrozott)
1,5dlg tejszín habnak felverve
1cs vaníliás cukor
50g porcukor
6 lapzselatin

A zselatinlapokat vízben beáztatom 10 percre. A mangópürét felforrósítom egy lábasban, és a kinyomkodott zselatinlapokat feloldom benne. (Ne forrjon!) Hagyom hűlni.
A joghurtot, mascarponét, vaníliás cukrot, porcukrot és a langyosmangópürét összekeverem, és végül bleeforgatom a felvert tejszínhabot.
Az összeállt kekszes alapra öntöm a krémet, és pár órára hűtőbe teszem. Ha megkötött a krém, jöhet a zselé a tetejére.

Mangózselé:
150g mangópüré
2 lapzselatin vízben áztatva, majd kinyomkodva

A pürét felforrósítom, hozzáadom a zselatint, és feloldom. Picit hagyom hűlni, majd még melegen a torta tetejére öntöm. Hagyom ezt a réteget is megdermedni a hűtőben, majd másnap óvatosan leszedem a karikát, és a waxpapírt, majd tálalom a tortát.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések